Krajowa kuchnia jest niezmiernie zróżnicowana. Jest to jak najbardziej przychylne określenie, bo można się w niej doszukać wielu rodzajów poszczególnych dań i posiłków. To naturalnie dzięki temu zawsze można wybrać coś innego oraz różniącego się choćby szablonowymi akcesoriami od dań fundamentalnych. Kuchnia polska ze swych dań jest znana również na całym świecie. Wybitnie wielu recenzentów sławi sobie jej potrawy. Co poniektóre z nich są specyficzne właśnie dla kraju. Do takich potraw, z których przede wszystkim słynie ojczyzna można zaliczyć kotleta schabowego i pierogi przeróżnego typu. Ludzie z innych krajów, którzy odwiedzają Polskę bardzo często chcą spróbować tych kultowych w świecie specjałów, chcą niemniej jednak towarzyszyć przy ich przygotowywaniu. Krakow Też zagraniczni kucharze po fachu w pewnych sytuacjach pragną zajmować się gotowaniem tylko i wyłącznie krajowych dań. Niestety mimo szczerych chęci nie zawsze udaje im się lojalnie odtworzyć ten specyficzny smak, jaki mieści się w tych potrawach. W żadnym razie nie oznacza to jednak, że nie posiadają oni talentu kulinarnego. W wielu przypadkach po prostu bywa tak, że aby zdołać przyzwoicie gotować polskie dania należy urodzić się Polakiem, bądź też długo przebywać w tym państwie, bo nie wszystkich rzeczy można nabyć oraz wyuczyć się z książki. W kuchni krajowej jest wiele charakterystycznych potraw. Niezmiernie nieraz są one legendarne na całym świecie. Głównymi takimi posiłkami, jakie są powszechnie znane jako wyroby Polaków są pierogi i kotlet schabowy. Niemniej jednak nienależny zapominać o innych rodzajach potraw, jakimi są przykładowo zupy. Również są one znane, ale niestety już w mniejszym stopniu od wyżej wymienionych potraw.
Zobacz filmik z przepisem naszego szefa Kuchni